Opskrifter

Næsten alle danskere kan lave mad. Vi er et af de få lande i verden hvor madlavning bliver undervist i madlavnings ædle kunst, også kærligt kaldet frikadelle sløjd. Denne introduktion til madlavning hjælper børn ved at lære dem at læse opskrifter. For til at starte er det vigtigt at lære at følger opskrifter. Det er dem som giver en basis viden indenfor madlavning.

Børn er som små svampe hvad angår læring og derfor giver det god mening at de lærer at lave mad i en tidlig alder. For ved at starte tidligt lærer de madlavnings fine kunst og samtidig så bliver det en integreret del af deres skolegang.

Derudover betyder det at kønsrollerne bliver neutraliseret i og med det er begge køn, som lærer at lave mad sammen og derudover er der flere og flere mandlige lærere som underviser i hjemkundskab. Det betyder at det bliver mere og mere naturligt at det er mændene som laver maden i deres kommende familier.

Børn lærer at bruge opskrifter og den læring følger dem

Børn lærer at lave mad efter opskrifter og det er der mange årsager til. Den primære er at det giver dem en grund viden om madlavning. Ved at lave mad med en opskrift så øger man selvtilliden. For selvom det kun er boller eller en anden simpel ret, så giver det børn en tilfredsstillelse at se resultatet af deres arbejde. Og med opskrifter så er det ret nemt at finde ud af om man har fulgt den rigtigt. For har man ikke fulgt den rigtigt, så smager retten ikke som den skal. Tryk her for at finde en masse god opskrifter.

Når vi bliver ældre skal vi huske opskrifter

Har man lært hjemmekundskab som barn så har man lært de basale måltider og de basale ingredienser. Det betyder at vi er tilbøjelige til at begynde at ændre på dem og optimere dem. Vi får hver vores specifikke præferencer og smagstilbøjeligheder. Derfor begynder vi oftere og oftere at glemme at bruge opskrifter og bruger de samme mentale opskrifter hver gang. Det gør at hverdagen bliver mere og mere triviel rent kulinarisk. Men desværre vælger man ofte den sikre løsning rent madmæssigt. For har man børn så er det vigtigt at vælge noget som er hurtigt at handle ind til og samtidig noget der er hurtigt at tilberede og samtidig noget børnene vil spise.

Når hverdagen melder sig så vend tilbage til opskrifterne

Begynder hverdagens trivialitet at melde sig kan man med fordel overveje at begynde at anvende opskrifter igen. Det behøver ikke være avanceret opskrifter men blot opskrifter som udvider ens kulinariske horisont.

Det behøver ikke være hverdag at man eksperimentere med nye opskrifter men man kan gøre det lejlighedsvis og det vil samtidig lære ens børn om forskelligt mad og hvem ved det kan være nogle af måltiderne er ens nye yndlingsret uden at man kendte til det. Derudover er det sundt at spise varieret både for dig og børnene , og det fjerner lidt af hverdagens trivialitet at få nogle nye madmæssige inputs.