Overvejer du at tage et lån? Der findes mange forskellige slags online lån på internettet, som kan optages nemt og hurtigt. Det er meget individuelt hvad den enkelte person har brug for af lån, da det bl.a. afhænger af hvor stor en lånesum, der er tale om, samt hvor lang en løbetid, man har brug for. Andre parametre er også vigtige når man foretager et lån – derfor er det vigtigt, at man læser alt hvad lånet indeholder, inden man optager det.

Mange vælger billige lån:

Det billigste lån, som man kan foretage på internettet er det et årlige rentetilpasningslån. Denne lånemetode er rigtig god at vælge, hvis man har en god økonomi eller er utrolig god til at spare op. Hvis du ikke har meget luft i økonomien, så kan man som låner være nødt til, at tage et fastforrentet lån for at kunne betale afdraget på lånet. Realkreditlån er også en af de billigste måder at låne penge på.  Med et fastforrentet realkreditlån er renten fast i hele løbetiden således, at afdraget ikke pludselig bliver meget større end først antaget. Renten vil altid være fast og kan dermed ikke blive påvirket af f.eks. ændringer på lånemarkedet. Selve løbetiden på realkreditlån kan være på helt op til 30 år. Med den lange løbetid kan de fleste lånere betale lånet ud til tiden, uden at skulle bryde nogle aftaler eller frister på lånet.

Hvad man skal se efter ved billige lån:

Ved billige lån kigges der efter nogle bestemte parametre, så man kan finde ud af, hvad der er billigt for dig på længere sigt. Internettet er fyldt med mange forskellige slags låneudbydere og heriblandt findes der bl.a. Justmoney.dk, Bank Norwegian, Modus Finans, Nordiclån, LånLet, Fokuslån, Leasy Minilån, Selene Finans og mange flere.  Bank Norwegian er en af de populæreste billige lån på internettet. Der kan lånes penge fra 5000-400.000 kr., løbetiden er på 12-180 måneder, renten pr. år ligger på 8,99% og man skal som krav være 23 år for at kunne benytte denne lånetype. En anden lånetype, som også er meget populær, er Modus Finans. Her kan man låne penge fra 10.000-50.000 kr. og løbetiden er på 12-80 måneder. Man skal være minimum 20 år for at kunne låne og renten pr. år ligger på 8,73%. Hvilke parametre, der en større betydning end andre, er meget individuel, hvilket gør, at f.eks. Bank Norwegian ikke er den rette lånetype for alle mennesker.

Inden du vælger et billigt lån er det en god ide, at du sætter dig ind i de forskellige begreber, som der indgår i et lån. Man skal vide hvad begreberne betyder før man kan vurdere, om man reelt set har råd til at kunne foretage lånet. De vigtigste begreber i et lån er løbetiden, renten, gebyrer samt de årlige omkostninger. Hvis man ender med at overskride løbetiden, så risikerer man, at skulle betale endnu mere tilbage, end hvad lånet er på. Hvis du gerne vil vide noget mere om hvad de enkelte låneudbydere kan tilbyde, så kontakt dem enkeltvis. På denne måde får du også et indtryk af, om det er nogle, som du kunne tænke dig at låne igennem.